Szeged és környéke

2019.06.23. 16:06

25 éve nem üzemel az ivókút a Glattfelder téren

Olvasónktól kaptuk a jelzést, miszerint közel 25 éve nem lehet használni a Novotel melletti ivókutat. Jól látszik, elhanyagolt állapotban van, lassan a mellette lévő bokor is benövi. Nem tudni, kié az üzemeltetés felelőssége, vagy mi okozza a problémát.

K. A. R.

A közelmúltban megírtuk, hogy 125 kék színű „nyomós„ kútnál frissíthetjük fel magunkat a nyáron, valamint a Szegedi Vízmű Dugonics téri körforgalomnál (TESCO előtt), és az Aradi vértanúk terén (OTP mellett) mobil ivókutakat helyezett ki. Erre reagálva olvasói levél érkezett lapunkhoz arról, hogy a Novotel mellett is található egy kút, viszont az már lassan 25 éve nem üzemel.


Erzsébet egy fotót is mellékelt leveléhez, melyen azt szemlélteti, hogy 1986-ban még egy kisfiú használni tudta a kutat. Olvasónk azt mondja, 2018-ban és idén év elején is felújítási munkálatok zajlottak a Glattfelder téren, de a kis kutat mégsem érintette a fejlesztés, továbbra is használaton kívül van. Kihez tartozik az üzemeltetése, ki és mit tudna tenni annak érdekében, hogy ez megváltozzon?

Lassan a bokor is benövi a Novotel melletti ivókutat, ami több évtizede használhatatlan. Fotó: Kuklis István

Lassan a bokor is benövi a Novotel melletti ivókutat, ami több évtizede használhatatlan. Fotó: Kuklis István

Ha nem kapunk fotót és információkat olvasónktól, valószínűleg mi sem találtuk volna ki, hogy az a méretes betonkocka miért ácsorog a téren, milyen funkciót tölt be. Ráadásul lassan észrevétlenné válik, mert a mellette lévő bokor egyre inkább benövi. A kút működése kapcsán megkerestük a városvezetést, hogy mi az oka annak, hogy nem használható a kút, a jövőben tervezik-e, hogy megjavítják. Kérdéseinkre lapzártáig nem érkezett válasz.


Egyébként nem meglepő, hogy egy 25 éve nem üzemelő kútnak nem szentelnek figyelmet, hiszen a közel egymilliárd forintból felújított újszegedi ligetben sem tökéletes mindegyik ivókút, a legutóbbi ottjártunkkor hármat találtunk, viszont a kültéri kondipark melletti egyáltalán nem üzemel, hiába próbálkoztunk. A városvezetés akkor azt mondta lapunknak, hogy a hibát a kivitelező orvosolja majd a garanciális munkálatok részeként. Azt nem tudni mikor, abban már csak bizakodunk, hogy nem jár úgy, mint a Glattfelder téri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!