Szeged és környéke

2012.01.10. 20:39

2500 perc Zákányszékről

Zákányszék - A ZakaHom-e Egyesület 5 évvel ezelőtt alakult Zákányszéken. A 12 főből álló médiacsoport ott van minden helyi rendezvényen. Frissítik a város honlapját, a közösségi oldalát, szerkesztik a helyi újságot.

Munkatársunktól

– A ZakaHom-e Egyesület szinte minden nagyobb zákányszéki rendezvényen részt vesz, és igyekszik objektív módon beszámolni, tudósítani az eseményekről – meséli Börcsök Zoltán , az egyesület elnöke.

A 2007-ben alakult médiacsoport szerkeszti a www.zakanyszek.hu oldalt, riportjait tudósításaikat felhasználja a Homokhát Tv. Saját hírcsatornájuk van az egyik videomegoosztó portálon. Nem feledkeznek meg az írott médiáról sem, hiszen a Zákányszéki Kis Újság és a Zákányszéki Életképek hasábjain azokhoz igyekeznek eljutni, akik az elektronikus lehetőségekkel egyelőre nem tudnak élni.

Munkában: Paraginé Tóth Edina, Tanács Klára, Börcsök Zoltán, Matuszka Antal polgármester és Petákné Fazekas Aranka. Fotó: DM/DV

Munkában: Paraginé Tóth Edina, Tanács Klára, Börcsök Zoltán, Matuszka Antal polgármester és Petákné Fazekas Aranka. Fotó: DM/DV
Az elnök elmondja: a nyár közepén indult el a megújult honlapjuk, ami idén februárban kapja meg végleges formáját. Több mint fél éve tesztüzemben működik, eddig 51 ezren kattintottak rá valamely írásukra. A munkában nemcsak a szerkesztőség munkatársai, hanem a település polgármestere, Matuszka Antal is részt vesz.

Hírcsatornájukon találhatók az általuk készítetett riportok, tudósítások. 2011-ben közel 2500 perc vágott, szerkesztett anyagot állítottak össze, látogatóik száma meghaladja a 17 ezret. Zákányszéknek jelenleg 1100 ismerőse van az egyik legnagyobb közösségi oldalon, ide minden cikk felkerül, ami a település honlapjára is.

12 ezer 100 példány, 552 ezer leütés

Az öt főből álló ZakaHom-e médiacsoport sikeres évet zárt: a Zákányszéki Kis Újság 9 alkalommal, 9900 példányban, a Zákányszéki Életképek című folyóirat 2 alkalommal, 2200 példányban jelent meg ingyenesen. Ahhoz, hogy ebben a két kiadványban minden betű a helyére kerüljön, körülbelül 552 ezer billentyű leütésére volt szükségük a szerkesztőknek.

A legolvasottabb cikk tavaly a kispiac elköltözéséről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!