Szeged és környéke

2009.05.07. 22:42

2,6 milliárdot nyert az egyetem

Szeged - Hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert a Szegedi Tudományegyetem a Társadalmi Megújulás Operatív Programban.

Munkatársunktól

Az egyetem hat kutatócsoportja informatikai, orvosi, gyógyszer- és természettudományos kutatási tevékenységéhez nyert el több mint 2 milliárd forintot, míg a Kecskeméti Főiskolával közösen az intézmény további 500 millió forintot hívhat le tudományos, innovációs és gazdasági lehetőségeinek növelésére. A támogatás elsősorban újabb kutatói munkahelyeket teremt, és még aktívabb szerepet biztosít az SZTE-nek a nemzetközi kutatási-fejlesztési programokban.

A nyertes innovatív csoportok többek között olyan betegségek terápiás lehetőségeit kutatják, mint az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór, de a keringési és gyulladásos betegségek gyógykezelésének fejlesztésére is jut pénz. A Kecskeméti Főiskolával közösen indított projekt célja, hogy egyesítsék a dél-alföldi régió felsőoktatási intézményeinek innovatív, tudományos és gazdasági erejét, így adva lendületet a régió tudásalapú gazdasági átalakulásának. A magyar felsőoktatási intézmények közül az SZTE nyerte el a legnagyobb összeget – összesen 20,2 milliárd forintot – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig lezárult pályázatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!