Szeged és környéke

2008.04.23. 19:40

2,9 milliárdot hoz a megye 50 milliója

Szeged - Nem múlik el nyom nélkül, hogy a megyei önkormányzat a településeket segítette ötvenmilliós alapjából: már 2,9 milliárd forintnál tart az ebből elindított beruházások összértéke – tájékoztatta a sajtót szerdán Sándor Attila, a közgyűlés alelnöke.

Munkatársunktól

A megye maga tavaly 578 millió forintot nyert pályázaton, idén 778 milliót céloz meg. Zakar Péter alelnök bejelentette, csatlakoznak az Élőlánc a kisiskolákért mozgalomhoz, így nyilvánítva ki véleményüket: nagyon káros folyamatokat indít el, hogy a kormány pénzt von el az oktatástól.

Magyar Anna elnök a mai közgyűlés kapcsán azt mondta, 2007-es zárszámadási rendeletük 700 milliós mínusszal számol, amit az év eleji milliárdos forráshiányhoz kell viszonyítani. Intézményt nem zártak be. Az elnök örül annak, hogy az általuk fölkarolt akció – a szentesi légimentő-bázis megépítését segítő gyűjtés – hatott a kormányra. Több kisváros és község is csatlakozott, így Sándorfalva, Csanytelek, Maroslele és Pusztaszer – de nyugdíjasok is felajánlották pénzüket. Az összeget még nem számolták össze.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!