Szeged és környéke

2019.06.19. 15:24

3 csapat jutott tovább a robotolimpia nemzeti döntőjébe

Egy csongrádi, egy mórahalmi és egy szegedi csapat is ott lehet a robotolimpia nemzeti döntőjén Tatabányán július 11-én és 12-én.

K. A.

A diákok a június eleji szegedi, regionális versenyről jutottak tovább, ennek a Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont. A fiataloknak legórobotokat kellett építeniük, ezekkel azután komplex feladatokat oldottak meg az erre a célra kialakított speciális pályákon – a verseny témája idén az okosváros gondolatkörre épült.

3 csapat jutott tovább a robotolimpia nemzeti döntőjébe. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Az iskolásoknak kiírt megmérettetésen a Regular Elementary, vagyis a 12 éven aluliak kategóriájában első lett a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium Lego Fiúk elnevezésű csapata. A junior, a 13–15 év közötti korosztályban harmadik helyen zárt a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola Roboléták nevű gárdája, míg a 19 éves felső korhatárú szenioroknál a Mórabot, az SZSZC Móravárosi Szakközépiskola együttese ment tovább.


A továbbjutott három megyei csapat a tatabányai nemzeti fináléból kvalifikálhatja magát a XVI. World Robot Olympiad világverseny döntőjére, az eseményt hazánk európai országként először rendezheti meg. November 8–10. között Győrben 60 országból csaknem háromezer tehetséges fiatal versenyző méri össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!