Szeged és környéke

2009.09.03. 23:16

3 napos vízszivárgás Algyőn

Algyő - Három napja szivárog az Algyő és Szeged közötti 1000-es vízvezeték. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a probléma felderítésén és elhárításán.

Márton Gergely

Kedd óta szivárog a víz egy egyméteres átmérőjű vízvezetékből az Algyő és Szeged közötti szakaszon. A hiba a településsel szemben, nem messze a vasúti átkelőtől jelentkezett először. Tegnap már csak lánctalpas markolóval lehetett megközelíteni a bányatóra emlékeztető krátert, amiben állt a víz.

– Menjenek tovább a vízitelep felé, ott majd elmondják a kollégák, hogy mi a helyzet – igazít útba a kanalas erőgép kezelője, majd tovább folytatja munkáját.

Árkon-bokron át kerestük a vízműveseket, akiket végül az erdőben, egy négy méter mélységű aknában találtunk meg. Épp a problémás vezetékszakasz leürítéséhez készülődtek, ahhoz hegesztettek össze egy ideiglenes csövet. Nyilatkozni egyiküknek sem volt szabad, de annyit elmondtak: Algyő akkor sem marad víz nélkül, ha ezt a vezetéket nem tudják használni, mert akkor Szeged felől kaphat utánpótlást.

Munkában a markológép, keresik a hiba forrását. Fotó: Karnok Csaba

Munkában a markológép, keresik a hiba forrását.
Fotó: Karnok Csaba

Ugyanezt az információt kaptuk egy szűkszavú közleményben a Szegedi Vízmű Zrt.-től: a vízszolgáltatásban nincs fennakadás, ha mégis lesz, akkor azonnal tájékoztatják az érintett fogyasztókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!