Szeged és környéke

2019.02.07. 11:30

30 centis késsel szúrta hátba élettársát, vádat emeltek ellene

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly tavasszal egy vita során életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

A vádirat szerint a vádlott a sértettel élettársi közösségben élt. Kapcsolatuk megromlott, emiatt a vádlott rendszeresen veszekedett a férfival, de tettlegességre nem került sor. A vádlott ráadásul azt is megtudta, hogy a sértett az élettársi kapcsolaton kívüli kapcsolatot is létesített, ezért a konfliktusok állandóvá váltak.

A vádlott és a sértett között 2018. március 16-án a késő délutáni órákban közös ingatlanukban ismételten szóváltás alakult ki. A vita közben a vádlott az ágyon, neki háttal fekvő sértettet egy közel 30 cm-es konyhakéssel megszúrta. A szúrást követően a sértett erősen vérezni kezdett, amit látva a vádlott értesítette a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve a sértettet súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították.

 

A mellüreget megnyitó és a tüdőt is sértő szúrás következtében olyan közvetlen életveszélyes állapot jött létre, ami ellátatlanság, vagy jelentős késedelemmel járó orvosi ellátás esetén a sértett halálához is vezethetett volna, melyet azonban a vádlott akadályozott meg azáltal, hogy az elkövetést követő rövid időn belül értesítette a mentőket. A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, mintegy 3-4 hetes gyógytartamú sérülést szenvedett el.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!