Szeged és környéke

2011.10.02. 22:05

30 lufi az égben

Szeged - Boldog szülinapot, boldog szülinapot! – énekelte a Csiga duó a Felsővárosi Óvoda 30. születésnapján szombaton.

Segesvári Csaba

A panelek és a körtöltés között megbúvó három évtizedes intézmény családi napjára az egykori óvodások ma már gyermekükkel együtt jöttek el.

30 év elszállt, 30 lufi fölszállt. A szerző felvétele

30 év elszállt, 30 lufi fölszállt.
A szerző felvétele

– 1981 szeptemberében nyitott az óvoda. Annak ellenére, hogy hullámzó a gyereklétszám, mindig összejött 4–6 csoport. Ma már a személyre szabott fejlesztés az elsődleges, a nyolcvanas években ilyenről nem is álmodtunk – mesélte [namelink name="Aranyné Bitó Éva"], az óvoda vezetője. A Csiga duó rázendített következő slágerére, amikor közel 30 kisgyerek a mikrofont magához ragadva kissé hamisan, de lelkesen énekelt. – Velünk indult az ovi. Most már két kislányom, a 3 éves Izabella és az 5 éves Angelika is ide jár – mesélte [namelink name="Nagymihály Erika"], aki szerint a csöndes, autóktól távol eső, néptáncot is oktató ovi mindenkinek szerencsés választás.

A nap fénypontjaként az ovisok és az óvoda dolgozói 30 lufit engedtek az égbe. Az elszálló lufik látványa sok gyereket megríkatott, de a szülők, óvó nénik együtt mindenkit megvigasztaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!