Szeged és környéke

2019.07.12. 13:10

30 produkció nőkkel a fókuszban

A szegedi MASZK Egyesület 29. alkalommal rendezi meg a THEALTER nemzetközi színházi fesztivált. A fő helyszín a szegedi Régi Zsinagóga, de színházi pezsgéssel telik meg a város több pontja is - még a Csillag börtönben is lesz előadás.

T.A.

Több produkció kimondottan a női témákkal foglalkozik. Ilyen például az Örkény Színház előadása, Az üvegbúra, ami Sylvia Plath regénye nyomán született. Mészáros Piroska monodrámája is hasonló kategória. A Call girlben egy átmenetileg feladat nélkül maradt színésznő életébe csöppenünk. Queendom címmel a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshow-k metszéspontján egyensúlyoz Szabó Veronika izgalmas fantáziája.


Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Romániából érkeznek alkotócsapatok a THEALTER-re, többen elsőként mutatkoznak be Magyarországon. A cseh Tereza Ondrová és a szlovák Peter Savel táncjátéka is ígéretes, akárcsak a kolozsvári Reactor csapatának 99,6 százalék című előadása, amely elnyerte az idén először kiosztott Halász Péter-díjat. Ezek mellett két produkció is érkezik Szlovéniából.


A workshopok sem maradhatnak el. Ezúttal a bolgár származású, Londonban élő koreográfus, Ivo Dimcsek tart mesterkurzust 3. és 7. között. A kritikusműhely is ismét kinyitja kapuit. A jelentkezőket Jászay Tamás, a Revizor kritikai portál kritikusa mentorálja.


A teljes program már elérhető a fesztivál honlapján, az összes helyszínnel, előadással együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!