Szeged és környéke

2011.10.06. 15:19

35 hektáron égett az avar Kisteleknél - galériával

Kistelek - 35 hektárnyi avar égett Kistelek és Balástya között az M5-ös autópályától nyugatra. A tűz három tanyát is veszélyeztetett.

Delmagyar.hu

35 hektár avar égett Kistelek és Balástya között az M5-ös autópályától nyugatra csütörtökön. A riasztás a szegedi tűzoltókhoz nem sokkal negyed 12 előtt futott be: 3 gépjárműfecskendőt és 1 vízszállítót irányítottak a területre.

– A helyszínre érve Csongrádról egy újabb vízszállítót kértünk. Az oltásban részt vett a balástyai és a csólyospálosi önkéntes tűzoltó egyesület, valamint a balástyai önkormányzat és az egyik közelben élő tanyatulajdonos lajtos kocsija is – tudatta lapunkkal Tátrai János.

35 hektárnyi avar égett Kistelek mellett. Fotó: Donka Ferenc | Csongrád TV


A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense elmondta: a tűz három tanyát veszélyeztetett, egy negyedik melléképületébe pedig becsaptak a lángok. A helyszínre leghamarabb a balástyai önkéntes tűzoltók értek: első dolguk a lakóépületek környéki tűz megfékezése volt. Fél 3-ig küzdöttek a lángokkal, majd elvégezték a szükséges utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.

A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy mitől csaptak fel a lángok, de arról beszámolt: nagyon ki volt száradva minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!