Szeged és környéke

2014.02.11. 20:06

4,2 milliárdból tiszta vizet öntenek a pohárba

Mórahalom - Mórahalmon kezdődött a tíz települést érintő munka, amellyel a térség ivóvizének minőségét javítják. Az első ütem: közműfeltárás a Millenniumi sétányon.

Munkatársunktól

Közműfeltáró munkálatok kezdődtek Mórahalmon, a település az Európai Unió követelményeit teljesíti, hogy az ivóvíznek az arzén- és magnéziumtartalma a megengedett szintre csökkenjen. A térséget érintő, ivóvízminőséget javító programban tíz település vesz részt, Mórahalom mellett Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Öttömös, Pusztamérges, Ruzsa, Ülés és Zákányszék.

[namelink name="Matuszka Imola"], a Mórahalmi Városfejlesztő Kft. projektvezetője elmondta, a beruházás 4,2 milliárd forintból valósul meg, ebből másfél millió forint önkormányzati önerő, a fennmaradó összeg pedig uniós és hazai támogatás.

Egyelőre várni kell rá, hogy sazbványos ivóvíz folyjon a kutakból és csapokból. Fotó: DM!/DV

Egyelőre várni kell rá, hogy sazbványos ivóvíz folyjon a kutakból és csapokból. Fotó: DM!/DV
– Az építési munkálatok tavasszal indulnak, a kivitelezés befejezése 2015. április végére várható. A víziközműveknek új vezetője van, ahogy az engedélyező hatóságnak is, ezért várható egy kis csúszás – hallottuk Matuszka Imolától.

Hozzátette, a kivitelező a közműveket kutatóárkokkal tárja fel, így tudják majd pontosítani a különböző közművek nyomvonalát.

[namelink name="Varga László"], a kivitelezést végző Bauszer Kft. projektvezetője elmondta, igyekeznek minél kevesebb fennakadást okozni a kerékpárosoknak és gyalogosoknak, de a kellemetlenségek elkerülhetetlenek ilyenkor. A beruházás a hálózat rekonstrukciójából áll majd, lecserélik az elöregedett, elavult vezetékeket. Mórahalmon az előkészítő és közműfeltáró munkákat már elkezdte a Bauszer Kft. Az időjárási viszonyok függvényében február 20-áig a Millenniumi sétány páros oldalán a Zákányszék útig, február 20-ától március 6-áig a Millenniumi sétány páros oldalán a Colosseum Hotel épületétől a Petőfi Sándor utcáig tartanak a munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!