Szeged és környéke

2015.11.04. 15:50

5. helyen Csongrád megye az ország legnagyobb online versenyében

Az ország legnagyobb online versenyén Csongrád megye diákjai immár az ötödik legszorgalmasabbak

Csongrád megye diákjai még az őszi szünetben is aktívak voltak a Videótanár tanulmányi versenyén, ezzel az ötödik helyen állnak szorgalomból

 

Az ország legnagyobb online versenyén, amelyen indulása óta közel 3200-an versenyeztek már, Csongrád megye diákjai immár az ötödik legszorgalmasabbak, ami különösen szép teljesítmény épp az őszi szünet hétvégéjén, amikor is a versenyzők 19 600 kvíz kérdésre válaszoltak összesen.

 

Érdekesség, hogy nem csak Magyarországról, hanem Szlovákiából, Erdélyből, Angliából, Ukrajnából és Hollandiából is érkeznek tanulók a Videótanár virtuális iskolájába.

Az ország eddigi legnagyobb online tanulmányi versenyébe folyamatosan bekapcsolódhat bármely felső tagozatos általános iskolás diák a Videótanárweboldalon. A verseny résztvevői minden hétvégén témazáró dolgozatokat írnak, a hónap végén pedig kitölthetnek egy nagyobb anyagot átfogó feladatsort, a Maratont. A témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig értékes nyereményeket kapnak.

 

Megyék aktivitása a versenyben

 

 

Résztvevőkaránya %-ban

Budapest

21,9

Pest

11,8

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

5,7

Hajdu-Bihar megye

5,4

Csongrád megye

5,3

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4,8

Komárom-Esztergom megye

4,5

Győr-Moson-Sopron megye

4,5

Bács-Kiskun megye

4,4

Zala megye

4,2

Békés megye

4,2

Jász-Nagykun-Szolnok megye

3,8

Fejér megye

3,5

Baranya megye

3,5

Veszprém megye

3,4

Somogy megye

2,7

Heves megye

2,1

Vas megye

1,7

Tolna megye

1,5

Nógrád megye

0,8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!