Szeged és környéke

2019.01.11. 18:17

5 héten át jótékonykodtak, több mint egymilliót gyűjtöttek össze - Két erdélyi árvaházé a bevétel

Szeged - Rekordösszeg, egymillió-kétszázötvenezer forint gyűlt össze a Betyárok Tanyáján tavaly év végén megrendezett jótékonysági vacsorasorozaton. A bevételt két erdélyi árvaház felújítására fordítják.

A. T. J.

Harmadik alkalommal rendezte meg tavaly az immár hagyományos jótékonysági vacsorasorozatot a Betyárok Tanyáján a tulajdonos-házigazda, Ótott Ferenc és felesége. A november 24-éig szombatonként, öt alkalommal megrendezett vacsorán mindenki annyit fizetett az ételért, amennyit akart, az összegyűlt pénzt a rászoruló gyermekekkel foglalkozó intézményeknek juttatják el január végén.


Az ötletgazdától megtudtuk, tavaly rekordösszeg, egymillió-kétszázötvenezer forint gyűlt össze. Ebből 250 ezret a felvidéki Kerecsen Motoros Egyesület tagjai már elvittek egy rendkívül szerény körülmények közt élő, ötgyermekes nagybalogi családnak.

Jó ügyért mozdult meg a közösség. A Betyárok Tanyáján mindenki annyit fizetett a vacsoráért, amennyit akart, a bevételt két erdélyi árvaház felújítására fordítják. Fotó: Török János

Jó ügyért mozdult meg a közösség. A Betyárok Tanyáján mindenki annyit fizetett a vacsoráért, amennyit akart, a bevételt két erdélyi árvaház felújítására fordítják. Fotó: Török János

 A fennmaradó összeg egyik felét, 500 ezer forintot a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítványához tartozó esztelneki Szent Rita árvaház, a másik felét pedig egy kézdivásárhelyi szeretetnapközi kapja.


– Ez alkalommal építkezünk: Esztelneken a padlás hőszigetelésére fordítjuk az összeget, a kézdivásárhelyi intézményben pedig a beépített tetőteret gipszkartonozzuk. Természetesen nem üres kézzel érkezünk, az édesség mellé gyümölcsöt is viszünk az intézmények lakóinak – mondta Ótott Ferenc, aki január végén vág neki az útnak, és egy hetet tölt majd Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!