Szeged és környéke

2019.07.15. 16:47

60 kiló a különbség, mégis meglepő, ki ijedt meg kitől

Teo és Pihe, a két jó barát - most már.

A. T. J.

Nem volt mindig ilyen idilli a vi­­szony a több mint 60 kilós, 80 centi marmagasságú 11 hó­­napos német dog, Teo és a hó­­fehér, néhány hetes, parányi kiscica, Pihe között. A két állat Öttömös szélén, Vargáék tanyáján ismerkedik egymással, de mint az állatok gazdá­­ja, Varga Jolika elmondta, Teo testi fölénye ellenére először megrettent a kiscicától, és me­nekült a fehér apróság elől. Az állatok viszont, mint az a képen is látható, kezdenek összebarátkozni, Teo legutóbb már nem menekült el Pihe elől.

Kezdenek összebarátkozni. Már szent a béke a hatalmas Teo és a parányi Pihe között, de korábban a német dog ijedten menekült a kiscica elől. FOTÓ: VARGA JOLIKA

Kezdenek összebarátkozni. Már szent a béke a hatalmas Teo és a parányi Pihe között, de korábban a német dog ijedten menekült a kiscica elől. FOTÓ: VARGA JOLIKA

A német dog a világ legnagyobb kutyáinak egyike. Eredete régre tekint vissza: már i. e. 2500-ban feltűntek a mai dogra emlékeztető kutyákat ábrázoló rajzok az egyiptomi sírkamrák falain.


A közhiedelemmel ellentétben az egy háztartásban élő ku­­tyák és macskák általában jól kijönnek egymással, noha utóbbiak jóval hajlamosabbak arra, hogy ellenségesen lépje­nek fel négylábú lakótársaikkal szemben – derült ki az angliai Lincolni Egyetem kutatóinak tanulmányából, amely megállapította, hogy a boldog kutya–macska kapcsolat titka az, ha a macska minél fiatalabb korától él együtt a kutyával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!