Szeged és környéke

2014.07.11. 22:22

6000 alatt is lehet jó ebédet enni

Szeged - Két szegedi étterem került be a Népszabadság 50 legjobb megfizethető étterem válogatásába: a Tiszavirág és a Vendéglő a Régi Hídhoz.

Arany T. János

Az 50 legjobb vendéglői élményt gyűjtötte össze a Népszabadság TOP Étterem kiadvány. A listát ezúttal ár-érték arány alapján állították össze. Azok a vendéglátóhelyek kerülhettek versenybe, amelyekben egy étkezés három fogása borravalóval együtt nem több mint 6000 forint.

A megfizethető menü

A Tiszavirágban a következő ételsort ették végig a kritikusok: eperkrémleves (kétfogásos menüben) 1690 forint, csirkemell sáfrányos rizottóval és lestyánnal 3190 forint, sült rebarbara bodzahabbal és passiógyümölccsel 1150 forint. A Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben ezt ették: szögedi pontyhalászlé filézve kis csészében 700 forint, Pákász harcsa (tűzdelt harcsafilé sült hagymakarikákkal, barnamártással) 2300 forint, tejfölös-joghurtos uborkasaláta 600 forint, sógorasszony meggyes palacsintája (lágy vaníliás túrókrémmel töltve, meggymártással) 600 forint.
„Csapatunk vendéglői élményeket keresett, méghozzá olyat, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat egy kirándulás vagy egy vasárnapi ebéd közepette: lehet, hogy picit gyűjteni kell rá, de az is lehet, hogy bármelyik héten ki tudjuk gazdálkodni. Vendéglőket kerestünk, jó alapanyagokkal, szívből jövő vendéglátással, odafigyeléssel" – írta a kiadvány szerkesztője.

A tesztelés során az éttermek által használt alapanyagok minőségét, a fogások ötletességét és kivitelezését is felmérték. Szegedről a Tiszavirág és a Vendéglő a Régi Hídhoz került be az ötven legjobb megfizethető étterem közé. A Hajnóczy utcai Tiszavirágban egy menüt, csirkemellet és sült rebarbarát ettek az ítészek. Az ételeket, alapanyagokat dicsérik, hiányolják viszont, hogy egy dél-alföldi étlapon nincs pirospaprikás étel.

– Kéthetente változik az étlap. A vendégek kérésére azóta felvettük a halászlét – mondta [namelink name="Bakos Orsolya"]. A Tiszavirág háziasszonya megjegyezte: a siker a lehető legjobb alapanyagoknak köszönhető. – Országos szinten ez a minőség, ilyen áron, mint amit mi kínálunk, elfogadható – tette hozzá.

Az Oskola utcai toronyház földszintjén lévő Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben halászlét, harcsafilét, joghurtos-fokhagymás uborkasalátát és vaníliás, túrókrémmel töltött palacsintát kértek meggyszósszal. A levest jóízűnek, zamatosnak ítélték, első osztályú, nem zsíros, nem iszapízű ponttyal. A főétel ízletes, a mártás édeskés mustárossága jól megy hozzá, a saláta kifogástalan – írták.

6000 alatt is lehet jó ebédet enni. Fotó: Frank Yvette

6000 alatt is lehet jó ebédet enni. Fotó: Frank Yvette
[namelink name="Kovács Zsolt"], az étterem tulajdonosa azt mondta, a nyitás óta folyamatosan ilyen minőséggel és színvonalon dolgoznak. – Azért jó ez a kiadvány, mert az életszerűségen gondolkodtak a szerkesztők. Az „átlag" vendégnek pont ugyanaz a nézőpontja, mint a kiadványnak: a jó ár-érték arány.

– Az odafigyelés a lényeg – jelentette ki [namelink name="Mathias Péter"] séf. A tulajdonos hozzátette, valószínűleg nem véletlen, hogy a budapesti kritikusok halászlét rendeltek. Mint ismeretes, tavaly hatalmas botrányt kavart egy másik vendéglátással foglalkozó kiadvány lesújtó véleménye a szegedi halászléről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!