Szeged és környéke

2019.09.04. 09:45

7 részeg kiskorút láttak el a mentők a SZIN-en - megtudtuk, mikor van a legtöbb munkája a detoxikálónak

Megint akadt dolga a mentőknek a Szegedi Ifjúsági Napokon. Kisebb sérüléseket és részegeket is el kellett látniuk. A detoxikálóba azonban senki sem került be.

Suki Zoltán

A Szegedi Ifjúsági Napok öt napja alatt ötvenhat embernek nyújtottak segítséget az Országos Mentőszolgálat munkatársai – mondta a Délmagyarországnak az OMSZ regionális kommunikációs munkatársa. Közülük tizenhatot kellett kórházba szállítani. Az ötvenhatból tizenheten voltak, akiket ittasság miatt kellett ellátni és közülük heten kiskorúak, azaz tizennégy éven aluliak. Rendkívüli esemény az idén nem történt – tette hozzá Hangai József.


Megkérdeztük a klinikát is, hogy ott a detoxikáló forgalmán látszott-e, hogy ötnapos fesztivál van a városban.

Az SBO forgalmát nem érintette a SZIN, semmilyen betegforgalmat nem generált, nem volt kirívó eset és szám. Az osztály forgalmára a borfesztivál van inkább hatással, mert oda nem kell több ezer forintos belépőt venni – írta válaszában lapunknak Lévay Gizella, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sajtó- és PR-referense.


Az pedig, hogy nem lett komolyabb baj idén a fesztiválon, minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy a hatóságok is alaposan felkészülnek az ilyen eseményekre.

A fiatalok túlnyomó többségével semmi baj nem volt a SZIN-en, csak jól érezték magukat. FOTÓ: KARNOK CSABA

A fiatalok túlnyomó többségével semmi baj nem volt a SZIN-en, csak jól érezték magukat. FOTÓ: KARNOK CSABA

Hangai József korábban azt mondta, hogy minden zenés-táncos rendezvény, így a Szegedi Ifjúsági Napok biztosítását is helyszíni biztonságtechnikai bejárás és mentési terv kidolgozása előzte meg.


Az idei fesztivált a nap 24 órájában 3 mentőegységgel és 1 gyalogos mentőápolóval biztosították.


Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig arról beszélt, hogy év eleje óta már kétszer is egyeztettek a szervezőkkel, hiszen a SZIN tűzvédelmi szempontból kiemelt rendezvény. A katasztrófavédelem figyel például arra, hogy legyenek olyan szabad útvonalak, ahol baj esetén gyorsan és biztonságosan hagyhatják el a területet a szórakozók.


De a rendőrség sem marad le a fesztiválokról. A Szegedi Rend­őrkapitányság külön biztosítási tervet készített a fesztivál napjaira. Ügyeltek a közrend, közbiztonság fenntartására, a rendezvényen és a környékén is, és a nagy tömegben a közlekedőket is segítették.

Címkék#Szeged#SZIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!