Szeged és környéke

2010.09.03. 22:13

70 éves az óvoda

Maroslele - 70 éves az óvoda Maroslelén – a jubileumot a művelődési házban, illetve a 15 millió forintból most részben felújított intézményben kiállítással, szakmai konferenciával és az alapító Móri Glattfelder Gyula püspök emléktáblájának avatásával ünnepelték tegnap.

Munkatársunktól

Ez utóbbit Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel, és ott volt, méltatta neves ősét Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő is. A megszépült homlokzatú, új ajtókkal, ablakokkal ellátott, korszerű fűtőrendszerrel felszerelt intézményben jelenleg három csoportban 82 apróságot gondoznak. Martonosi György polgármester lapunknak elmondta: terveik szerint az intézményt bölcsődei résszel bővítenék, mert jelenleg is több mit 50 bölcsődés korú gyermek él a faluban. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, Halász János erre reagálva azt mondta: az elképzelés életképes és támogatható, különösen mert nem önálló bölcsődéről, hanem a szükséges háttérfeltételekkel már rendelkező óvoda bővítéséről lenne szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!