Szeged és környéke

2010.11.07. 18:00

700 óriáspalacsinta a devecserieknek

Szatymaz - Közel 700 óriáspalacsintát sütött szombaton a Szatymazi Fakanál Klub Devecseren.

Munkatársunktól

Rácz László aranydiplomás amatőr királyi szakács vezetésével az egyesület tagjai, Bárkányi Ilona, Kőrösi Renáta, Nagy Ferenc és Nacsa Zoltán délelőtt 10 órától késő délutánig szervírozták az ínycsiklandó étkeket. – Ették a tűzoltók, a rendőrök, a gépkocsivezetők, a kárelhárítók, a katonák, a gyerekek, a kitelepített kolontáriak és devecseriek. Mindenkinek nagyon ízlett, dicséretet kaptunk érte – összegezte a fárasztó nap tapasztalatait Rácz László, aki a szatymazi lakosok adományait is elvitte magával a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Rácz László maga eszkábálta eszközökkel süti a palacsintát. Fotó: Karnok Csaba

Rácz László maga eszkábálta eszközökkel süti a palacsintát.
Fotó: Karnok Csaba

Egy kiló lisztből, öt tojásból 8 darab, jó 50 centis óriáspalacsintát készít Laci bácsi – egy csomag vaníliás cukor, egy csomag vaníliás puding, fél liter tej és szóda felhasználásával –, a töltelék pedig mogyorókrém, néhány érett banán és még némi csokiöntet.

Az aranydiplomás amatőr királyi szakács állandó résztvevője a megyei és országos gasztronómiai versenyeknek, fesztiváloknak. Maga eszkábálja szerszámait: még piszkavasából is pálinka folyik, levehető kupakja négycentes pohárként is funkcionál. Sütéshez rozsdamentes üst kellett – mosógépdobból fabrikálta. Fakanalát pedig bilincs díszíti – hiszen „a fakanál rabja".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!