Szeged és környéke

2013.06.13. 22:29

75,5 millió nyári gyermekétkeztetésre

Csongrád megye - Közzétette az Emberi Erőforrások Minisztériuma azoknak az önkormányzatoknak a listáját, amelyek nyertek a szociális nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázaton.

Munkatársunktól

37 Csongrád megyei település összesen 75,5 millió forintot fordíthat erre a célra. A felhasználás, az elszámolás és az ellenőrzés részletes szabályait is tartalmazó rendelet a minisztérium honlapján elérhető. Ennek melléklete tartalmazza a támogatott önkormányzatokat és a megállapított összegeket.
Vissza nem térítendő, kiegészítő támogatás igényelhető a gyermekétkeztetési feladatok támogatására – erről már az a BM-rendelet szól, amely a Magyar Közlöny június 11-i számában jelent meg. A szerda óta hatályos jogszabály szerint a szerkezetátalakítási tartalék terhére pályázatot nyújthatnak be azok a települési és települési nemzetiségi önkormányzatok, amelyek ezen a jogcímen – azaz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek és 50 százalékos normatív étkezési díjkedvezményben részesülő diákok után járó – támogatást már kaptak. A következő tanévben felhasználható forrásra az igényt július 10-éig lehet benyújtani. Az önkormányzatokat a támogatáshoz kapcsolódóan előleg illeti meg, ezt június 28-áig folyósítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!