Szeged és környéke

2019.03.21. 09:38

8 millió forint a fogyatékosokat felkaroló szervezeteknek

A korábbi évekhez hasonlóan a szegedi városvezetés idén is egyeztetett a megyeszékhelyen működő, a fogyatékkal élőket felkaroló szervezetekkel

Munkatársunktól

Az előzőktől eltérően idén külön-külön tanácskozik Joób Márton, a szociális bizottság elnöke az egyesületekkel, közülük szerdán huszonötöt fogadott a városházán.


– Olyan munkát végeznek mindannyian, amely nehéz és hiánypótló, amely elősegíti a társadalmunk normális működését, ezért is tartjuk fontosnak, hogy felkaroljuk, segítsük a munkájukat. Az egyeztetés fő témája a költségvetés 8 millió forintos fogyatékosügyi kerete volt, melyre április 5-ig lehet pályázni. Maximum 500 ezer forint igényelhető, amit kirándulásokra, közösségépítő programokra fordítanak majd. Mindemellett ez az alkalom kiváló arra, hogy kifejezzük hálánkat a szervezetek munkájáért, valamint letegyük a jövőbeni együttműködések alapjait – nyilatkozta lapunknak az önkormányzati képviselő.


Pénteken újabb 13 egyesületet fogad majd Joób Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!