Szeged és környéke

2013.09.01. 22:35

815 millió forint az ivóvíz- és csatornahálózatra

Szeged - A 2012-ből kimaradt pénzekkel együtt közel 109 millió forinttal nőtt az önkormányzat vízügyi építési alapjának az a kerete, amelyet rekonstrukcióra lehet felhasználni.

Munkatársunktól

Így megközelítőleg 815 millió forint költhető el az ivóvízvezetékek és szennyvízcsatornák felújítására. Ezt a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottságában jelentette be a napokban [namelink name="Juhász Gyula"], a testület elnöke. [namelink name="Bodor Dezső"], a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója részletezte, milyen helyreállítások várhatók a szolgáltató telepein, és hogy például tanulmányterv készül a Bánomkert sori csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására.

A lakosság a vízműnél végzett munkákból és a háttérben folyó tervezésből nyilván semmit nem fog érzékelni. Annál inkább a szegedi utcák felbontásából. Vízvezetéket újít fel a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelező még az idén a kecskéstelepi Ecsedi Géza utca teljes hosszában, a tápai Verecke utca elejétől a végéig, az újszegedi Fürj utcában a Marostői és a Szövetség utca közötti részen. Ugyancsak a vízhálózatot újítják fel a béketelepi Rengey utcában, a Csallóközi és a Tapolcsányi utca között, a móravárosi Hernyós utca teljes hosszában és a petőfitelepi Vadas Márton utca teljes hosszában.

Szennyvízvelvezető csatornát állítanak helyre az alsóvárosi Szabad sajtó utcában. Fotó: Karnok Csaba

Szennyvízvelvezető csatornát állítanak helyre az alsóvárosi Szabad sajtó utcában.
Fotó: Karnok Csaba

Szennyvízvelvezető csatornát állítanak helyre az alsóvárosi Szabad sajtó utca több szakaszán. Narancssárga csővezetékeket és munkagépeket lehetett már a hétvégén látni a Földmíves utcától a Váradi utcáig, ezen a részen a Szabad sajtó utcából zsákutca lett. A felújítást a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező az úgynevezett IV-es ütemben, vagyis a Barát és a Váradi utca között végzi el, dolgozik még az V-ös ütemben, a Váraditól a Kisfaludy utcáig, valamint a Pálfy utca és a Hattyas sor közötti VII-es ütemben is felújítja a szennyvízhálózatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!