Szeged és környéke

2015.03.17. 21:04

890 milliónyi áfát csalt a bűnszervezet

Szeged - Költségvetési csalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a 26 emberrel szemben, akik egy áfacsalásra szakosodott bűnszervezetben okoztak az állami költségvetésnek 890 millió forint kárt.

Munkatársunktól

A bűnszervezet 2011 nyarán két szegedi székhelyű gazdasági társaság köré szerveződött. Kávé és vegyi áru Szlovákiába történő értékesítésével éltek vissza úgy, mintha az áruk véglegesen elhagyták volna Magyarországot.

– A valóságban a termékeket visszaszállították hazánkba. A két szegedi cég köré kiépítettek valójában nem is működő gazdasági társaságokat, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy papíron legalizálják az áru értékesítését a szegedi székhelyű társaságok felé, akik azt szintén fiktíven a bűnszervezet érdekeltségi körébe tartozó szlovák cégeknek értékesítették. 890 millió forint kárt okoztak 2012-ig – tájékoztatott [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!