Szeged és környéke

2015.10.30. 20:32

90 éves a Szegedi Egyetemi Énekkar

Szeged - Fennállásának 90. évfordulóját ünnepli idén a Szegedi Egyetemi Énekkar, ebből az alkalomból november 21-én 17.30-tól jubileumi koncertet ad a kórus az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.

Munkatársunktól

A szervezők az ingyenes hangversenyre meghívnak minden egykori kórustagot – ők a koncerten külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány kórusművet [namelink name="Cser Miklós"] és [namelink name="Gyüdi Sándor"] vezényletével. 16 órakor az SZTE Gyakorló Gimnázium 1. emeleti folyosóján megkoszorúzzák egykori karnagyuk, [namelink name="Szécsi József"] emléktábláját. Az esti ünnepi koncerten bemutatnak két új kórusművet is, amit az énekkar számára komponált [namelink name="Tóth Péter"], az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja és [namelink name="Dobszay-Meskó Ilona"], a Zeneakadémia zeneszerzéstanára. A kórus két karnagya 1996-tól [namelink name="Kohlmann Péter"] és [namelink name="Száz Krisztina"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!