Szeged és környéke

2019.03.07. 09:16

90 helyre várják a szemétszedőket

Az ország több mint 3000 helyszínén közel 240 ezer önkéntes résztvevő jelentkezett a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra, amelyet idén március 18. és 24. között tartanak meg.

Munkatársunktól

Az önkéntes szemétszedési akcióra legalább tízfős helyi csoportok koordinátorai jelentkezhettek. A hulladék-

gyűjtéshez szükséges kesztyűket és zsákokat az akció szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosítja. A tárca az eszközöket az akció logisztikai partnere, a Magyar Posta Zrt. közreműködésével ingyenesen juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz. A szemétszedés után pedig az ITM gondoskodik a hulladék elszállításáról is. 


Bár az egyes helyszínek regisztrációja március 3-án lezárult – azaz új helyszín létrehozására már nincs mód –, bárki csatlakozhat az akcióhoz, aki fontosnak tartja környezete megtisztítását a hulladéktól. A pontos helyszínekről és az akciók időpontjáról a www. szelektalok/teszedd oldalon a „Hol szedjem?" címkére kattintva megjelenő térképen lehet tájékozódni.


Csongrád megyében több mint 90 helyszínen szedhetjük a szemetet, Ruzsától Pitvarosig és Csongrádtól Makóig. Csak Szegeden 48 helyszínen várják további önkéntesek jelentkezését, de Vásárhelyen is 11 helyen kapcsolódhatunk be a nagyszabású környezetvédelmi akcióba.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!