Szeged és környéke

2011.06.05. 21:46

90 kiló húst grilleztek

Üllés - Faszénen, lopótök alakú kemencében és másfél méter átmérőjű tárcsán pörgették-forgatták a finomabbnál finomabb húsokat vasárnap Üllésen.

Kiss Gábor Gergő

A falunap legétvágygerjesztőbb programjára 18 csapat nevezett – egyenként 5 kiló hússal sáfárkodhattak a grillversenyen. A zsűri – [namelink name="Szőke András"] színész és [namelink name="Bede Róbert"] mesterszakács – nemcsak az ételek ízére volt kíváncsi: a vidám társaságoknak csatakiáltást is kellett hallatniuk a színpadon, amelyet az ítészek szintén pontoztak. A közös mozdulatsort és összhangot magasabb pontokkal honorálták.

Az üllési lányoknak, asszonyoknak nem volt nehéz  elcsavarniuk  a szigorú zsűri – Szőke András és Bede Róbert mesterszakács – fejét. Fotó: Frank Yvette

Az üllési lányoknak, asszonyoknak nem volt nehéz elcsavarniuk a szigorú zsűri – Szőke András és Bede Róbert mesterszakács – fejét. Fotó: Frank Yvette
A mórahalmi rendőrőrs tagjai stílszerűen kék-fehér sátor alatt tüsténkedtek. Kínálótáljukon a piros-fehér-zöld színek domináltak – uborkából, hagymából, paradicsomból, fehér spárgából, eperből és cseresznyéből rakták ki. A legnagyobb tárcsában egyszerre főtt a tarja a csirkével és pulykával: az edény oly hatalmas volt, hogy gond nélkül körbe tudta állni 8–10 ember. A csapatok nagy hangsúlyt fektettek a fűszerezésre: a titkos receptet még a zsűri kifejezett kérdésére sem árulták el. Az Illés Old Boyz asztalán a finom grillételek mellett vélhetően a finn–magyar barátság jegyében egy Finlandia vodka és egy Mizsei ásványvíz állt egymás mellett.

Akit a grillételek előkészületei kevésbé érdekeltek, a Napos piac épületében rendezett borversenyen kíváncsiskodott. A legkisebbeknél a nagy meleg ellenére az ugrálóvár volt a favorit, az idősebbek szomjukat jéghideg sörrel csillapították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!