Szeged és környéke

2014.04.03. 17:51

A 4K! Munkáskamarát állítana fel

Szeged – A 4K! adómentessé tenné az átlag alatti jövedelmeket, és előírná, hogy minden cég ossza ki a dolgozóknak bónuszban a nyeresége 15 százalékát.

Munkatársunktól

Valódi jogokat, hatalmat és több pénzt követel a magyar dolgozóknak a Negyedik Köztársaság Párt – erről [namelink name="Dudás Róbert"] beszélt ma szegedi sajtótájékoztatóján.

A 4K! Csongrád megyei 1-es körzetben induló országgyűlésiképviselő-jelöltje elmondta, az elmúlt 25 év legnagyobb vesztes csoportja a magyar dolgozók többmilliós tömege.

Dudás szerint a munkavállalói jogok sokszor csak papíron léteznek, és a szakszervezetek nem a dolgozók érdekeit képviselik.

Ha ugyanis valaki sokat ugrál, méltányosabb bért, elbánást vagy több beleszólási lehetőséget kér, hamar az utcán találhatja magát. Dudás Róbert elmondta, adómentessé tennék az átlag alatti jövedelmeket, és előírnák, hogy minden cég ossza ki a dolgozóknak bónuszban a nyeresége 15 százalékát. A párt Munkáskamarát állítana fel, amelynek minden magyar alkalmazott a tagja lehetne. Elképzelésük szerint a Munkáskamarának joga és kötelessége lenne a cégek gazdálkodásának ellenőrzése. A Munkáskamarának joga lenne az általános sztrájk meghirdetésére és megszervezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!