Szeged és környéke

2019.01.15. 18:25

A 75 éves Misura Zsuzsát köszöntötték

A szegedi közönségnek is nagy kedvence volt a kiváló drámai szoprán, Misura Zsuzsa, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja, aki nemrég ünnepelte 75. születésnapját - ebből az alkalomból az Erkel Színházban a múlt pénteki Nabucco-előadás után tortával, virággal és Herendi porcelándísszel köszöntötték operaházi kollégái, tanítványai.

Munkatársunktól

 A Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory-díjas, Érdemes művész szoprán, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1973-ban kezdte pályafutását a nemzeti dalszínházban, majd a világ számos operaszínpadán sikerrel lépett fel. A szegedi operabarátok manapság is gyakran emlegetik, milyen rendkívüli alakítást nyújtott többek között Lady Macbeth, Tosca, Santuzza, Turandot, Leonora, Senta, Abigél szerepében. Emlékezetes beugrásaként tartják számon, amikor wellingtoni Turandot-vendégszerepléséről hazatérve egyetlen próbával vállalta a fellépést Aidaként a Dóm téren, ahol Mario Malagnini és Gail Gilmore méltó partnereként hatalmas sikert aratott. A Szegedi Szabadtéri Játékokon Szilágyi Erzsébet és Turandot szerepében is elbűvölte a közönséget, Wagner-szopránként is a legnagyobbak között tartják számon.

Fotó: Nagy Attila/Operaház

Fotó: Nagy Attila/Operaház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!