Szeged és környéke

2013.03.25. 18:49

A csend szépsége: Kínál Tímea a siketek szépségkirálynője

Szeged – Miss Brilliance Silence néven siket és nagyothalló lányoknak rendeztek szépségversenyt Szegeden. Egy nagybányai lány, a 19 éves Kínál Tímea nyert.

Garai Szakács László

Különleges, de mégis teljesen átlagos szépségversenyt rendezett fotós partnerünk, a SolPhoto.hu vasárnap az Art Hotel Szegedben. Különleges volt, mert siket lányok indultak, és átlagos, mert ha erre nem hívják föl a figyelmet, és nem állt volna végig a kifutó mellett [namelink name="Vörös Krisztina"] jeltolmács, akkor a műsor alapján bármelyik „hagyományos" vetélkedővel csereszabatos lett volna a rendezvény.

Miss Brilliance Silence szépségverseny Szegeden. Fotó: solphoto.hu | Magyar Balázs (galéria)


Az est házigazdája, [namelink name="Molnár Benett"] műsorvezető köszöntőjében azt mondta, ez a verseny a szépség mellett a példamutatásról is szól, arról, hogy az álmok igenis megvalósíthatók. Kilenc siket lány – a számaik sorrendjében: [namelink name="Ozsváth Anita"], [namelink name="Szűcs Éva"], [namelink name="Tóth Viktória"], [namelink name="Veréb Adrienn"], [namelink name="Bálint Orsolya"], [namelink name="Király Klaudia"], [namelink name="Kínál Tímea"], [namelink name="Tóth Andrea"] és [namelink name="Vinte Barbara"] – gondolta úgy, példát mutat hallóknak és nem hallóknak, azzal, hogy a szokásos három fordulóban, utcai, fürdő- és estélyi ruhában megmutatják magukat. Valamennyien gyönyörűek, bájosak voltak és borzasztóan izgultak. Kíváncsi lettem volna, milyen egy ilyen verseny, ha csendben nézem végig, remélem lesz jövőre is, akkor biztosan viszek füldugót. Ugyanis abban a hangos, sokszor harsány, csillogó-villogó világban, amit egy-egy szépségverseny jelent siketként végigmenni a színpadon és csak bízni abban, hogy jól lépdelsz a zenére, amiről csak sejtésed lehet, mi is valójában, borzasztó kemény dolog lehet. A műsor végén az est koreográfusa, [namelink name="Pintér Szilvia"] azt mondta, könnyen szót értett a lányokkal, akik valóban nagyon ügyesek voltak.

Miss Brilliance Silence szépségverseny Szegeden. Fotó: solphoto.hu | Magyar Balázs (galéria)


Míg a versenyzők átöltöztek, sminket, frizurát igazítottak, addig a SolPhoto modelljei – [namelink name="Balogh Dóra Hajnalka"], [namelink name="Barna Éva"], [namelink name="Bicskei Glória"], [namelink name="Drégelyi Dzsenifer"], [namelink name="Kali Csilla"], [namelink name="Lechner Ágnes"], [namelink name="Locskai Loretta"], [namelink name="Lovászi Bettina"], [namelink name="Miklós Lilla"], [namelink name="Pászti Netti"], [namelink name="Szabó Gabriella"], [namelink name="Török Nikolett"], [namelink name="Zagoracz Viktória"], [namelink name="Zefer Kitti"] – tartottak divatbemutatót két divattervező, [namelink name="Sándor Alexandra"] utcai kollekcióiból, valamint [namelink name="Varga Margó"] menyasszonyi ruháiból. Rajtuk kívül a Creative Dance Club táncosai gondoskodtak a pörgős hangulatról.

Miss Brilliance Silence szépségverseny Szegeden. Fotó: solphoto.hu | Magyar Balázs (galéria)

Nyeremények, különdíjak

Miss Brilliance Silence egy modell portfólió fotózást nyert a SolPhotótól. A zsűri különdíjként Lexador divatfotózást adott Veréb Adriennek, Millefiori reklámfotózást és ékszerutalványt Bálint Orsolyának, Brillage Nails beauty fotózást Vinte Barbarának. Valamennyi induló oklevelet, illetve a Smooth Cafétól és a Légy Szép webáruháztól ajándékutalványt vehetett át, valamint valamennyi versenyzőről készül egy portfólió az Art Hotelben.

Majd jött az eredményhirdetés, s mivel minden versenyen kell győztest hirdetni, így itt is megtették. A zsűri tagjai – [namelink name="Turbucz Tímea"], a zsűri elnöke, a SolPhoto modellügynökség vezetője, [namelink name="Erdélyi Cintia"], a 2011-es és 2012-es Miss Brilliance Szépségverseny győztese, [namelink name="Szabadi Diána"], a SolPhoto hallássérült modellje a verseny egyik ötletadója, [namelink name="Boja Marianna"], aki szintén siket zsűritag volt, [namelink name="Lőrincz Attila"], a SolPhoto munkatársa és [namelink name="Sándor János"], Lexador divatház tulajdonosa – jó döntnökökhöz híven borzasztó nehéz helyzetben voltak, de végül a kilenc szépség közül csak kiválasztották a legeslegszebbeket. A versenyt így a romániai Nagybányáról érkezett 19 éves Kínál Tímea nyerte, első udvarhölgye Veréb Adrienn, második udvarhölgye Tóth Andrea lett – a nyereményekről és a különdíjakról lásd keretes írásunkat.

Miss Brilliance Silence szépségverseny Szegeden. Fotó: solphoto.hu | Magyar Balázs (galéria)


A verseny után a győztes egyik első dolga az volt, hogy szintén siket barátja, [namelink name="Nemes Szilveszter"] nyakába ugrott, aki érthetően teli szájjal vigyorgott az eredményhirdetés után. Nála jobban talán csak a büszke édesapának, Kínál Istvánnak csillogott a szeme, aki elmondta, lánya hat hónaposan vesztette el a hallását: akkor kapott egy fülgyulladást, amit félrekezeltek az orvosok. A boldog győztestől megtudtam, divattervező is szeretne lenni, édesanyjához hasonlóan varrónőnek tanul, és szeretne egyszer elindulni egy „rendes" szépségversenyen is halló lányok között.

Gyerünk, Tímea! Sikered lesz!

Miss Brilliance Silence szépségverseny Szegeden. Fotó: solphoto.hu | Magyar Balázs (galéria)


* * *

Két dolog mégis különös volt: a szálloda hatalmas halljában nem kapcsolták be a fűtést, illetve a házra vigyázók valamiért úgy gondolták, jobb ha megnézik a fellépő modellek táskáit. Kár volt mindkettőért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!