Szeged és környéke

2008.07.09. 11:27

A disznóürüléken csúsztak el a tolvajok

Szeged - Három alkalommal mindösszesen nyolc sertést tulajdonított el négy férfi az egyik szegedi sertéstelepről. Habár szerdára virradó éjszaka is akcióba lépett a csapat, a rendőrök szemfülességének köszönhetően a sertések ezúttal visszakerültek eredeti tulajdonosukhoz.

Delmagyar.hu

Hétfőn késő este a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatás alá vontak egy utánfutós autót, melynek platóján disznóürülék volt. A rendőröknek gyanússá vált ez a körülmény és a négy férfi, ezért a házukig követték őket. Ott megtalálták a lerakott utánfutót és hat sertést is. Ekkor még tagadtak a gyanúsítottak, semmit sem akartak elismerni, de előállításukat követően a kihallgatáson megtörtek és valamennyien beismerő vallomást tettek.

Kiderült: háromszor jártak már a sertéstelepen, mindegyik alkalommal a biztonsági őr engedte be őket egy hátsó bejáraton, aki ezért pénzt kapott. Összesen nyolc sertést vittek el ilyen módon. A tegnapra virradó éjszaka lefoglalt hat állatból csak négy származik az érintett telephelyről, a másik kettő eredetét még vizsgálják a rendőrök. A korábban eltulajdonított négy állat a tolvajok gyomrában végezte.

A büntetőeljárás velük szemben üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányságon folyamatban van, szabadlábon védekezhetnek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!