Szeged és környéke

2019.07.16. 20:13

A Don Juan alkotói meséltek a közönségtalálkozón - Fotók

A Molieré-sorozat tovább folytatódik ezúttal Don Juan kalandjaival. Az alkotók a Reök-palotában meséltek a pénteken debütáló darabról. Ezzel avatják fel a megújult újszegedi játszóhelyet.

Munkatársunktól

– A mesterem unszolására kezdtem Moliére művekkel foglalkozni – mesélte Herczeg T. Tamás, aki O. Horváth Sárival közösen rendezi a darabot. Beavattak abba is: nem az a lényeg, hogy a színpadon történjen meg valami, hanem a nézőkben.

 

A Don Juan alkotói meséltek a közönségtalálkozón. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Az előadás során egy letisztult teret láthatunk a deszkákon, amit Bianca Imelda Jeremias tervezett, a jelmezekkel együtt. Az eredeti tervén csupán egy dolgot változtattak a próbák során. – A jelmezek a figurát teszik definiálhatóvá a színpadon – mondta O. Horváth Sári. Hozzátette: a Petri György-féle fordítás az arany középút, pont annyit frissített a szövegen, amennyit kellett.


Csákányi Eszter, aki Don Juan feleségét alakítja, elárulta, minden színész álma Moliére-darabban játszani, mivel sokrétű és mély szerepekkel vannak tele, de bonyolult is. Két jelenete van, mindkétszer egy más embert mutat. Karaktere az igazi szerelmet, az összetartozást képviseli.


A Don Juant alakító Jakab Tamás szerint korfüggetlen a szerepe. Édesapját Bodrogi Gyula, szolgáját Sorbán Csaba alakítja.


 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!