Szeged és környéke

2017.11.07. 15:35

A fekvőbeteg gyerekeken is segít az alapítvány - szüleikkel együtt szállítják majd őket

A Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány együttműködést ír alá egy betegszállító céggel.

Kovács Erika

- Napokon belül meg lesz oldva a rászoruló fekvőbeteg gyerekek szállítása is. Nem kell a felnőttekkel együtt, sok várakozással, esetenként több órán keresztül a betegszállító kocsiban feküdniük - adta hírül Forgó Brigitta, a Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány sajtóreferense.


Egy betegszállító céggel (az aláírás előtt az alapítvány nem kívánta megnevezni a céget – a szerk.) néhány napon belül együttműködést írnak alá. A szülők a Facebook-csoporton keresztül kérhetik az alapítvány segítségét.


– Egyelőre fél évre kötünk szerződést. A kicsikkel természetesen a szüleik is együtt utazhatnak.

A beteg gyerekeken fuvarral segítő csoportot Berinszki Zoltán szegedi taxis hozta létre tavaly.

Mint korábban beszámoltunk róla, [namelink name="Berinszki Zoltán "]szegedi taxis tavaly karácsony előtt hozta létre a Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Facebook-csoportot azzal a céllal, hogy azok a gyermekek is hazajussanak karácsonykor, akiknek a szülei anyagi helyzetük miatt nem tudták volna megoldani az utazást (2016. december 17.: Kisgyereket fuvaroz haza szenteste a jótékony szegedi taxis).


A kezdeményezés napok alatt országossá nőtte ki magát, és karácsony óta is segítik a rászoruló gyermekeket és szüleiket. Volt olyan gyermek, aki a taxisok segítségével életében utoljára járt otthon. Berinszki Zoltánt lapunk januárban Az év embere díjjal tüntette ki.

Címkék#segítség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!