Szeged és környéke

2007.11.23. 15:11

A Fiatal Baloldal reagálása a Fidelitas sajtótájékoztatójára

Szeged - "Figyelemmel kísérve az elmúlt hónapok sajtónyilatkozatait Tóth Józseftől a szegedi Fidelitas elnökétől, egyre jobban nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a Fidesz Ifjúsági szervezete is csatlakozott ahhoz a modortalan politikai stílushoz, amit nagyjai képviselnek Szegeden, és országos szinten egyaránt."

Figyelemmel kísérve az elmúlt hónapok sajtónyilatkozatait [namelink name="Tóth József"]től a szegedi Fidelitas elnökétől, egyre jobban nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a Fidesz Ifjúsági szervezete is csatlakozott ahhoz a modortalan politikai stílushoz, amit nagyjai képviselnek Szegeden, és országos szinten egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy egy - elsősorban a fiatalok érdekeit képviselő - jobboldali ifjúsági szervezet városi elnöke, nem engedheti meg magának, hogy hamis tények leközlésével, objektív tények figyelmen kívül hagyásával, indulatgerjesztéssel Szeged városlakóit, és itt tanuló egyetemistáit félrevezesse.

Mindezek után szeretnénk tájékoztatni [namelink name="Tóth József"]et a tényekről.

Az ÁNTSZ minden évben ellenőrzi a közintézményeket, köztük a Deák Ferenc utcai óvodát is, amelyet idén 9 súlyos pontban ítélt alkalmatlannak. Ezek közül a legsúlyosabbak azok a pontok, amelyek az épület balesetveszélyes fűtésrendszeréről, a megoldatlan hulladéktárolásról, a gyerekek és a nevelők elavult, közös használatú mellékhelységéről szólnak. Más részről bizonyára elkerülte [namelink name="Tóth József"] csoportelnök Úr figyelmét, hogy a döntés eredetileg nem is közgyűlési hatáskör, a közgyűlés csak tudomásul vette az áthelyezésről szóló tájékoztatót. A problémák megoldására az ÁNTSZ 30 napot adott az Önkormányzatnak, amely idő alatt nyilvánvalóan nem orvosolhatóak ezek e kifogások.

Mindezek fényében úgy gondoljuk, hogy nem a Fidelitas több nyilatkozatában megemlített dr. [namelink name="Szondi Ildikó"] képviselő asszony – aki számtalan területen vállal közéleti szerepet, szervez sokakat érdeklő, érintő eseményeket - játszik dicstelen szerepet ebben a történetben, hanem [namelink name="Tóth József"] csoportelnök Úr, aki az érintett gyerekeket nyilvánosan felhasználja politikai indulatgerjesztésre.

Pataki Gergely,
a Fiatal Baloldal szegedi elnöke

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!