Szeged és környéke

2008.08.22. 21:07

A Fool Moon és a jakuza

Szeged - Két hetet töltött Dél-Koreában a szegedi Fool Moon vokálegyüttes. A fiúk nyolc koncertet adtak, volt egy tévés felvételük is.

Gonda Zsuzsanna

Énekeltek koncertteremben ezer néző előtt, és Busanban egy elegáns hotel teraszán, ahol a közönség soraiban – legalábbis a helyiek ezt mondták – ott ültek a koreai jakuza emberei is. Ha maga a tény nem lett volna elég sokkoló, a jakuza még italt is küldött a szegedieknek, sőt egy tagjuk nagyrabecsülése jeléül megölelte Czutor Ignácot. Ennél veszélytelenebb rajongókra is szert tettek. Sokan kértek autogramot, jól fogyott a CD, volt, aki azt kérdezte: hogyan szponzorálhatná az együttest.

Molnár Gáborékat vezetőjük, Jude Oh elvitte egy tengeralattjáróra, egy lávabarlangba és egy tradicionális koreai fürdőkomplexumba, ahol csupán az egyik különlegesség volt az elkülönített női és férfirészleg. „Először nem értettük – vagy nem is akartuk megérteni –, de rájöttünk, hogy eljött a pillanat – 7 éve először – amikor muszáj lesz ádámkosztümben egymás elé állnunk" – írja blogjában Németh Miklós. Ebben a fürdőben a vendégek éjszakára is maradnak: falba épített kis alvólyukakban vagy egy nagyobb teremben, szőnyegeken aludtak.

Koreai étteremben a szegedi énekesek. Fotó: DM/DV

Koreai étteremben a szegedi énekesek. Fotó: DM/DV
A Fool Moon a két hét alatt hosszú időre jóllakott csípős ételekből és rizsből. Megkóstolták a kukoricateát, a rizslevet és a ginszengpálinkát is. Az utóbbit nem ajánlják.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!