Szeged és környéke

2014.12.01. 11:03

A gáztűzhelyen fűtöttek, megfojtotta a szén-monoxid

Meghalt egy 92 éves férfi szén-monoxid mérgezésben hétfőn reggel Szegeden.

Delmagyar.hu

Molnár Krisztina, a Katasztrófavédelem sajtófelelőse arról tájékoztatott, hogy a lakásban az összes fűtőkészülék megfelelően működött. A tragédiát az okozta, hogy az idős házaspár kiegészítő fűtésként a gáztűzhelyet használta, vélhetően több órán át égették a gáztűzhely rózsáit. Mivel a lakás jól szigetelt, így nem tudott szellőzni, a szén-monoxid megfojtotta a bácsit, a nénit újra kellett éleszteni. életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Korábban:

Egy idős házaspár Szentháromság utcai otthonához riasztották a mentőket szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt hétfőn délelőtt. A házaspár 92 esztendős férfi tagja életét vesztette az első emeleti lakásban, 11 esztendővel fiatalabb feleségét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.  

Az 5 emeletes, gázkonvektorokkal fűtött épületben más nem sérült meg. Fotó: Segesvári Csaba

Az 5 emeletes, gázkonvektorokkal fűtött épületben más nem sérült meg.
Fotó: Segesvári Csaba

A helyszínre több mentőautó és rendőr érkezett, ott vannak a tűzoltóság szakemberei is. Megérkeztek az Égáz-Dégáz szakemberei is, jelenleg is tart a helyszínelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!