Szeged és környéke

2019.05.24. 19:57

A globális klímakrízis ellen tiltakoztak a Stefánián - fotók

A Globális Klímasztrájk - amely egy 16 éves svéd lány, Greta Thunberg kezdeményezésére indult el - már az egész világot átöleli, idén másodjára rendezték meg, május 24-én. Szeged is csatlakozott.

A Globális Klímasztrájk – amely egy 16 éves svéd lány, Greta Thunberg kezdeményezésére indult el – már az egész világot átöleli, idén másodjára rendezték meg, május 24-én. Ehhez csatlakoztak a szegedi aktivisták is, akik a Stefánián gyűltek össze pénteken, transzparensekkel és hangos szóval követelték a klímavédelmet, és hogy a bolygó újra az élőlényeké legyen.

A globális klímakrízis ellen tiltakoztak a Stefánián - GALÉRIA. Fotó: Török János

Zsiros Rózsa szervező az eseményen elmondta, céljuk: felnyitni az emberiség szemét a globális klímakrízis veszélyeire, tájékoztatást adni a kezdeményezésről, és megosztani gondolataikat egymással. A jelenlévők elénekelték közösen Varró Dániel Klíma-dal című szerzeményét is, majd az IH Rendezvényközpontban slam poetryn vettek részt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!