Szeged és környéke

2015.10.21. 11:05

A harmadik gyanúsítottat is kihallgatták a kubai férfi bántalmazása ügyében

A polgári foglalkozású tiszaszigeti férfi a kihallgatás során nem ismerte el a bűnösségét, a gyanúsítottkénti felelősségre vonás ellen panaszt tett.

Munkatársunktól

A Szegedi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon egy harmadik férfit is kihallgatott a 2015. július 18. napján történt szegedi bántalmazással összefüggésben.

 

A megalapozott gyanú szerint az egyébként polgári foglalkozású, tiszaszigeti férfi 2015. július 18. napján este 22 óra 30 perc körüli időben Szegeden a régi híd lejárójánál bekapcsolódott a börtönőrként szolgálatot teljesítő gyanúsított társa és a sértettek közötti dulakodásba a szintén börtönőrként dolgozó másik társával együtt.

 

A bizonyítékok szerint a férfi társaival együtt a migránsnak vélt kubai származású, de egyébként magyar állampolgár sértettet testszerte tettlegesen bántalmazta.

 

A Szegedi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon gyanúsítottként hallgatta ki a férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Gyanúsított vallomást tett, a bűnösségét nem ismerte el, a gyanúsítottkénti felelősségre vonás ellen panaszt jelentett be - közölte Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

 

Az ügyben mindezidáig három személy gyanúsítottkénti kihallgatására került sor. Az elkövetéskor börtönőrként dolgozó egyik gyanúsítottat, aki egyébként előzetes letartóztatásban van, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítja az ügyészség, a másik, az elkövetéskor szintén börtönőrként szolgálatot teljesítő terheltet és az újabb gyanúsítottat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítja a Szegedi Nyomozó Ügyészség és mindketten szabadlábon védekeznek - közölte Kopasz Zsolt főügyész. 

Korábbi cikkeinket az ügyről itt találja:

Fél év, mire felépül sérüléséből Tímea>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!