Szeged és környéke

2019.08.27. 20:44

A Hősök terére 94 millió, a bölcsődére csak 20 millió jut Szőregen

Rózsavölgyi József javasolta korábban a felújítást, de az önkormányzati képviselő úgy véli, kevesebbet kellene fordítani a térre és többet a bölcsődére. Az óvodához is elkelne egy parkoló.

K.A.R.

Kedden ünnepélyesen is útjára indította a városvezetés Szőregen a Hősök tere 94,5 millió forintos fejlesztését. Viszont azt nem tudni, ki gyönyörködik majd a felújított térben, hiszen két főút közé passzírozták be annak idején a zöld területet, így ott üldögélni nem túl pihentető, ráadásul a gépjárművekből áradó káros anyag az egészségnek sem kedvez.


A tervek szerint új padokat helyeznek ki, új burkolatot kap a sétány, a jelenleg egy falon elhelyezett öt emléktáblát külön-külön helyszínre teszik, így egyszerűbb lesz a megemlékezés, a kerékpárúttól pedig jobban elhatárolják a területet – mindezt a város költségvetéséből.

8 év után kezdődhetett el a felújítás, de van, amire jobban kellene a pénz. Fotók: Frank Yvette

8 év után kezdődhetett el a felújítás, de nem lenne szükség ekkora összegre. Van, amire jobban kellene a pénz, például a bölcsőde. Fotók: Frank Yvette

Korábban egyébként a tér felújítását még Rózsavölgyi József (Fidesz) önkormányzati képviselő javasolta a szocialista városvezetésnek, akkor azonban nem történt előrelépés, nyolc év után most indulhatott útjára a munka. A képviselő szerint azonban nem lenne szükség több mint 90 milliót a tér rekonstrukciójára fordítani, sokkal fontosabb lenne a bölcsődére szánt 20 millió forintos forrást megnövelni, hogy a több évtizedes épület teljes egészében megújulhasson, ahogyan az a környező kistelepüléseken már megtörtént. Elmondása szerint az óvodához parkolót kellene építeni, ez szintén megoldott a községekben.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!