Szeged és környéke

2007.12.26. 18:31

A jeges sándorfalvi bányatóban fürdött Juhász Sándor

Sándorfalva - A befagyott bányatóban mártózott meg egy férfi a Sándorfalván. A hideggel dacoló 50 éves Juhász Sándor nem először próbált szembeszállni a fagyos vízzel. Korábban Schirilla György tanítványaként ilyenkor karácsonykor a Tiszát úszta át.

Egy kellemes úszásra készült, ám a befagyott tó miatt, egy hűsítő ülőfürdő lett a jeges próbatételből. Az 50 éves férfi több mint 8 percig üldögélt az alig 1 fokos vízben. Azt mondja nem sok trükk van a jeges fürdőzés mögött, csupán fokozatosan kell rá felkészülni és az orvosok tanításaival ellenkezően csak felmelegített testtel lehet csak a hideg vízbe beleugrani, különben nincs hőtartaléka a szervezetnek.

Juhász Sándor minden reggel jeges fürdőt vesz otthon az udvarán felállított 500 literes hordójában. Mivel az most befagyott, ezért döntött úgy, a sándorfalvi bányatóban frissíti fel magát. Azt mondja, a jeges fürdőzéssel ő nem különc akar lenni, csupán az immunrendszerét erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!