Szeged és környéke

2019.03.21. 17:36

A jó iskola-könyvtár kapcsolaton dolgozik a Somogyi

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár partnereivel, köztük a szegedi Somogyi-könyvtárral 2017 februárjában elindította Az én könyvtáram projektet.

K.A.R.

Célja az olvasásfejlesztés támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése, valamint a szövegértés támogatása. Az uniós programban csütörtökön szakmai bemutatót és workshopot rendeztek a Somogyi-könyvtárban.


Sikaláné Sánta Ildikó igazgató az eseményen kiemelte, 5-10 éve új kihívások érkeznek a könyvtárak felé annak kapcsán, hogyan tudják támogatni a közoktatást, ebben nagy segítséget nyújt a projekt, amely által technikai eszközöket is be tudtak szerezni, így a legkisebb település könyvtára is segítheti a készségfejlesztést. Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár EFOP Programiroda szakmai vezetője rámutatott: a 14 év alatti gyerekek közül 440 ezren aktív könyvtárhasználók, a cél, hogy ez tovább növekedjen. A nap során az előadók számvetést adtak a megyei könyvtárakban bemutatott könyvtár-pedagógiai mintaprogramokról és fejlesztésekről, valamint a könyvtárosok által fejlesztett könyvtár-pedagógiai mintaprogramokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!