Szeged és környéke

2019.07.15. 12:45

A Katasztrófavédelem jelenti: Négy tűzeset, hat műszaki mentés a hétvégén

Égett körbála, aljnövényzet és trágyatároló is.

Körbála égett Ruzsán pénteken reggel. A tüzet a ruzsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.


Délelőtt egy bútorlapokat szállító bolgár kamion akadt el a 4451. számú út mellett, Csanádpalota közelében. A járművet a makói hivatásos tűzoltó egységek tűzoltó daru segítségével helyezték vissza az úttestre.


Késő délelőtt Algyőn, a 47. számú úton egy nagyméretű fa egyik ága szakadt az út, illetve a híd fölé. Az ágat a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el.


Délben az 5411. számú út mellett gyulladt meg az aljnövényzet. A helyszínre érkező kisteleki hivatásos tűzoltók a helyi önkéntes egységgel közösen rövid idő alatt megfékezték a lángokat.


Kora este egy személygépkocsi motortere égett a Fábiánsebestyénen, a Mátyás király utcában. A tüzet a fábiánsebestyéni önkéntes -, illetve a szentesi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.


Trágyatároló égett szombaton, a déli órákban a Nagyfai Célgazdaság területén. A helyszínre érkező szegedi tűzoltók egy erőgép bevonásával oltották el a tüzet.


Vasárnap hajnalban az M5 autópályán, Kistelek közelében egy személygépkocsi kisteherautóval ütközött. Kistelekről és Szegedről hivatásos -, Sándorfalváról önkéntes egységek érkeztek a helyszínre. A járművek utasai nem sérültek meg a balesetben, az egységek az autók áramtalanítását végezték el.


Nem sokkal ezután az 5. számú főúton, Kistelek közelében egy fa dőlt az útra. A kisteleki hivatásos tűzoltók a sándorfalvi önkéntes egységgel közösen távolították el az útról a fát.


Két személygépkocsi ütközött vasárnap reggel Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, a helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették az olajfolyást.


A délelőtti órákban a hódmezővásárhelyi Bajcsy – Zsilinszky utcában egy nagyméretű fa egyik ága szakadt a járdára. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók az ágat láncfűrész segítségével távolították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!