Szeged és környéke

2015.07.17. 21:07

A Keménykalap és krumpliorr gyereksztárja: Kancsár Ábel

Szeged - A kilencéves Kancsár Ábel játssza Kis Rece szerepét a Szegedi Várjátékokon látható Keménykalap és krumpliorr ifjúsági musicalben. Olykor megakadt a szövegben a próbákon, és néha nehéznek találta a táncokat, de nagyon tetszik neki a darab – mesélte lelkesen.

Koós Kata

Kancsár Ábel kilencéves színészcsemete játssza Kis Recét, a Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági musical egyik főszerepét a Szegedi Várjátékokon. A [namelink name="Janik László"] által írt és rendezett darab különlegessége, hogy [namelink name="Csukás István"] egyedülállóan a Szegedi Pinceszínháznak adta a jogot, hogy regényének történetét színpadra vigye.

Ábel édesapja, [namelink name="Kancsár József"] is színész, édesanyja, [namelink name="Kancsár Orsolya"] színésznő pedig maga is szerepel a darabban, és elárulta: fiát egészen kiskorától kezdve magával vitte a próbáira, így nem idegen számára a színház világa.

– Egyéves volt, mikor egy Moliére-művet próbáltunk. Ábel a színpad szélén mászott, és tiszta szálka lett a keze – emlékezett vissza mosolyogva.

Két év múlva a színésznő karácsonyi műsorban lépett fel a Széchenyi téren, amikor a hároméves Ábel hirtelen megragadta a mikrofont, és rögtönzött előadást tartott az óvodában tanult versekből, mondókákból. Hatalmas sikert aratott.

Kancsár Ábel az ifjúsági musical felnőtt szereplőivel. Fotó: Kuklis István

Kancsár Ábel az ifjúsági musical felnőtt szereplőivel. Fotó: Kuklis István
Ábel a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákja, kedvenc tantárgya a matematika, kedvenc könyve A Pál utcai fiúk. Felnőttként akart már masszőr és rendőr is lenni, mostanában a színészi pálya a kitűzött cél számára.

Tavaly láthatta már a közönség a Pinceszínház nagysikerű Kis herceg-előadásában, ám ott még nem volt szövege. Az idei Keménykalap és krumpliorr musical Kis Recéje az első komoly szerep a színészcsemete életében.

– Olykor megakadok a szövegben a próbákon, és néha nehezek a táncos részek, de nagyon tetszik a darab – fogalmazott Ábel, akinek saját szerepén kívül is akadnak kedvelt karakterei. – Az egyik kedvencem az értetlen Karcsi, a másik Jóska, aki mindig késik és persze Süle, aki nagyobb, mint mi, és mindig gondolkodik, hogy miért került az óvodások közé. Ők minden butaságba belemennek, amit én találok ki, és ebből lesznek aztán a jó kis bajok – mesélte lelkesen.

A próbák során barátságok szövődtek a gyerekek között, a szünetekben játékból filmet forgattak a telefonjaikkal, vagy csapatba verődve, nagy kacajok kíséretében majszolták a szülőktől kapott édességeket. – Ábel nagyon társas lény, talán a bandázást élvezi a legjobban. Biztos lesz sírás-rívás, amikor az egész véget ér – mondta édesanyja.

A musicalprodukciót legközelebb ma és vasárnap, valamint július 24-én, 25-én és 26-án tekinthetik meg a nézők a Szegedi Várjátékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!