Szeged és környéke

2008.08.06. 09:06

A kisfiáért küzd az öngyilkosságot megkísérlő szegedi lány

Szeged – Nem akar már meghalni Sárközi Nóra, akinek az életét megmentette két rendőrjárőr, miután leugrott a szegedi Bertalan hídról. A lány szeretné felnevelni 1 éves fiát, Dávidkát. Az apa viszont nem adja a kicsit.

Első útja a gyámhivatalhoz vezetett a pszichiátriáról tegnap kiengedett S. Nórának, aki múlt szerdán próbált meg öngyilkosságot elkövetni a szegedi Bertalan hídon. Nóra életét két rendőrjárőr, Gulyás Antal és Zámbó Gábor mentette meg, amikor elkapták a már zuhanásban lévő lány csuklóját. A lány arra hivatkozott, hogy férje, akivel már negyedik éve volt együtt, eltiltotta őt 1 éves kisfiától, Dávidkától. Mást állítanak azonban a férj nagyszülei, akik most vigyáznak a kicsire.

– Múlt kedden maga Nóra hozta ide a gyereket, és kijelentette: neki nem való az anyaszerep, ő nem tud ilyen kötöttségekkel élni – elevenítette fel Bánfi Sándorné Ili néni.

Dávid (21) ragaszkodik kisfiához, az 1 éves Dávidhoz, nem akarja az öngyilkossággal fenyegetőző feleségének adni Fotók: Gy. Balázs Béla/Blikk

Dávid (21) ragaszkodik kisfiához, az 1 éves Dávidhoz, nem akarja az öngyilkossággal fenyegetőző feleségének adni. Fotó: Gy. Balázs Béla / Blikk
A nagyszülők szerint a férj azért orrolt meg Nórára, mert az öngyilkossági kísérletet megelőző este több szemtanú is félreérthetetlen pózban látta együtt a lányt egy ismeretlen férfival egy parkban. Nóra állítólag ekkor már hosszú hetek óta elhanyagolta kisfiát, miután rossz társaságba keveredett. A nagyszülők elhatározták: Dávidka apjával együtt közösen nevelik fel a mosolygós kisbabát.

– Beteg a szívem, nem bírnám ki, ha Nóra egy napon Dávidkát is megpróbálná magával vinni a halálba – aggodalmaskodott Bánfi Sándor, aki 37 évig volt bűnügyi nyomozó.

Nórát hétfőn kiengedték a pszichiátriáról, a nő most gyermekét követeli

Nórát hétfőn kiengedték a pszichiátriáról, a nő most gyermekét követeli.
Nóra állítja: nem akar már öngyilkos lenni, számára az a legfontosabb, hogy gyermekével lehessen. Dávidka viszont a harcot valószínűleg megsínyli.

Az előzményekről itt olvashat.  A Nórival készült interjút itt találja.

K. I.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!