Szeged és környéke

2008.03.13. 20:46

A kisfiú és az oroszlánok Szegeden

Szeged - Pénteken 10 órakor mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban Lázár Ervin zenés mesejátékát, A kisfiú meg az oroszlánokat. Bruckner Szigfridet, a vén oroszlánt alakítja Gáspár Tibor, aki úgy véli, a darab az egész család számára szórakoztató és tanulságos.

Munkatársunktól

Bal József rendező szerint Lázár Ervin műve azért csodálatos, mert a mese könnyen követhető, a történet mégsem egyszerű. A legkisebb nézők számára magától értetődik, hogy az oroszlánokat csak a gyerekek látják, a felnőtteknek viszont mást ad a mű: ők azt is értik, hogy mit jelent, ha valaki abban az értelemben láthatatlan, hogy már nincs szükség rá – mint Lázár Ervin meséjében a kiöregedett, munkanélküli oroszlánok.

– Más rétegét kapja meg a történetnek a szülő és mást a gyerek – fogalmazott Bal József, aki nemcsak rendezőként jegyzi a mesejátékot, de majdnem két évtized után ismét színpadra áll: Láz Jenő oroszlán bőrébe bújik.

Az oroszlánfeleség, Szilágyi Annamária.
Fotó: Frank Yvette

A nézőket nemcsak a fantázia világába menekülő kisfiú története szórakoztatja, de izgulhatnak például Melkvi Beáért is, aki Arabellaként nem kötélen táncol, hanem tisun végez akrobatikus mutatványokat.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!