Szeged és környéke

2019.05.01. 21:24

A klímaváltozás a legnagyobb kihívás az LMP szerint

A klímaváltozás korunk legnagyobb kihívása, és az látszik, hogy a magyar kormány nem veszi elég komolyan a kérdést - mondta Szegeden tartott sajtótájékoztatóján kedden az LMP EP-listavezetője.

Munkatársunktól

Vágó Gábor szerint a hazai zöld civil szervezetek „szétcincálták" a kormány a klímacélok elérése érdekében fogalmazott javaslatát. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy csupán húsz százalékra szeretnék bővíteni a megújuló energiaforrások arányát. Az pedig, hogy a kormány megvétózta a közös uniós klímatervet, azt mutatja, hogy valójában a Fidesz a környezetszennyezők oldalára ált. Mi az LMP-vel ez ellen fogunk küzdeni az Európai Parlamentben, ahol valódi nyomásgyakorlást tudunk a tekintetben tenni, hogy a klímaváltozásra megfelelő válaszokat tudjunk adni. Meg kell állítanunk a mostani folyamatot, mielőtt visszafordíthatatlanná válik – fogalmazott Vágó Gábor. 

Címkék#LMP#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!