Szeged és környéke

2015.11.03. 14:10

A Knorr-Bremse fejlesztése kapta a régiós innovációs díjat

Szeged - Kutatókat díjazott kedden a Magyar tudomány ünnepe alkalmából az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága. A Dél-alföldi Innovációs Díjat Kemény Lajos, szegedi egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese adta át a pályázaton nyertes kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nek.

A céget képviselő [namelink name="Sánta Péter"] kutatás-fejlesztési vezető a fejlesztésükről elmondta, ez a mechatronikus szelep az egyik központi eleme a haszongépjárművek stabilitását biztosító szintszabályozó rendszernek. Ez az egy szelep valósít meg olyan funkciókat, amit korábban több különálló pneumatikus egység és több különálló szenzor segítségével volt csak lehetséges.


Rekordszámú, 55 pályázat érkezett a SZAB és a Tudomány Támogatásáért Alapítvány közös ifjúsági pályázatára. A díjakat Fülöp Ferenc, a SZAB elnöke nyújtotta át. Természettudományok kategóriában első díjas lett [namelink name="Tóth-Szeles Eszter"], megosztva második [namelink name="Kotogán Alexandra"] és [namelink name="Sipos Orsolya"], szintén megosztva harmadik [namelink name="Görbe Tamás Ferenc"] és [namelink name="Nagy-György Andrea"].


A műszaki tudományoknál első helyet nem osztottak ki, második helyezést ért el [namelink name="Tabajdi Éva Enikő"], harmadik lett [namelink name="Lemmer Balázs"]. Az élettudományok területén megosztva kapott első díjat [namelink name="Horváth Gabriella"] és [namelink name="Szabó Renáta"]. Második lett [namelink name="Orbán-Gyapai Orsoly"]a, harmadik pedig [namelink name="Ábrahám Rit"]a.


Társadalomtudományok kategóriában első lett [namelink name="Juhász Andrea"], megosztva második [namelink name="Nagy Krisztina"] és [namelink name="Pontet Julianna"], ugyancsak megosztva harmadik [namelink name="Erdélyiné Dancs Katinka"] és [namelink name="Vida György"]. A bölcsészettudományoknál első díjas lett [namelink name="Maléth Ágnes"], megosztva második [namelink name="Kovács Viktória"] és [namelink name="Zeman Ferenc Csaba"], harmadik [namelink name="Ótott Noémi"]. A művészetek területén első díjban részesült [namelink name="Hegedűs Ioan Andrei"], másodikban [namelink name="Marton Ákos"], harmadikat nem osztottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!