Szeged és környéke

2008.12.10. 21:37

A Mars térig érhet a városközpont

Szeged, Hódmezővásárhely - Szegeden 3,2 milliárd forintból - 2,1 milliárd uniós forrás - folytatódhat a városmag rehabilitációja. Hódmezővásárhelynek 1 millárd forintos támogatást ítéltek meg.

Delmagyar.hu

Öt kiemelt beruházásról döntött szerdán a kormány, 4 megyei jogú város Miskolc, Zalaegerszeg, Szeged és Hódmezővásárhely város-rehabilitációjáról valamint Fényeslitke-Komoró térségében egy ipari-logisztikai terület megvalósulásáról. Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón beszámolt arról, hogy az 5 beruházás összköltsége 14,7 milliárd forint, amelyből 9,9 milliárd forint uniós forrás.

Szegeden 3,2 milliárd forintból - 2,1 milliárd uniós forrás - folytatódhat a városmag rehabilitációja. A pénzt a Kölcsey és a Gutenberg utca, valamint a Mars téri piac rehabilitációjára, funkcióbővítésére, fejlesztésére költik. A projekt keretében a most még zárt Kölcsey utca „kinyílik", ott, valamint a Reök-palota előtt és a Gutenberg utcában közel 9000 négyzetméter közterületet újítanak fel: az utat klinkertéglával és gránitlapokkal burkolják, megoldják a csapadékvíz elvezetését, felújítják az elöregedett közműveket.

A Reök-palota előtti tér látványterve

A Reök-palota előtti tér látványterve
Az Europa Nostra díjas belváros mintájára, annak folytatásaként újul meg az a tengely, amely kivezet a Mars térre. A Kölcsey utca kizöldül, fákat ültetnek, a Reök-palota előtt ivókút, padok, teraszok lesznek.

Hódmezővásárhelyen az önkormányzat tulajdonában lévő kulturális és közművelődési intézményeket, egyházi épületeket és a városközpont köztereit újíthatják majd meg a megítélt 1 milliárd forintos támogatásból, amelyen belül 860 millió az uniós forrás.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a Délmagyarországban és a Délvilágban!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!