Szeged és környéke

2017.12.09. 20:28

A megfoghatatlant öntötte bronzba Farkas Krisztina - fotók

Szeged - Emberi mivoltunk láthatatlan dimenzióiba kalauzol el Farkas Krisztina LÉLEKjelenLÉT című tárlata a Károlyi műterem-galériában. A szombati megnyitón Tézsla Csaba úgy fogalmazott, a spirituális bölcseleti művészet szerepe a szórakoztatás és elbűvölés mellett az, hogy megállítson bennünket a mindennapi rohanásban, és elgondolkodtasson.

Varga Anna

Harmadik alkotóként mutatkozik be a HÁM Művészeti Egyesület által működtetett Károlyi műterem-galériában Farkas Krisztina bronzplasztikáival. Témája a lélek, emberi mivoltunk láthatatlan dimenzióit tárja elénk munkáival, az ebben való elmélyülésben nyújtott segítséget a megnyitón szanszkrit mantrákkal a Shambhala Band.


– A lélek, a spiritualitás, a szeretet útjának megfoghatatlan, misztikus fogalmainak a témájában végzett tanulmányait sikeresen öntötte szilárd anyagba Farkas Krisztina. Kézzelfoghatóvá tette számunkra a láthatatlant – fogalmazott a megnyitón Tézsla Csaba. Megjegyezte, mindannyian foglalkozunk a lélekkel, feszegetjük a kérdést, hogy miért is vagyunk a világon, hiszen sokkal többnek érezzük magunkat leélt évtizedeinknél. Szerinte a Krisztina által megvalósított spirituális bölcseleti művészetnek a szórakoztatás és elbűvölés mellett az a feladata, hogy megállítson minket a hétköznapi rohanásban, elgondolkodtasson, s emlékeztessen: mi is a lélek.

Megnyílt Farkas Krisztina LÉLEKjelenLÉT című kiállítása. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Károlyi műterem-galériában most ezt a láthatatlan világot tárja elénk a LÉLEKjelenLÉT című tárlat. A kiállítás december 22-éig tekinthető meg hétfőtől szerdáig 17 és 20 óra között, míg csütörtöktől vasárnapig 14-től 18 óráig.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!