Szeged és környéke

2017.11.15. 10:58

A nap termékpárosítása: tengelicet és potencianövelőt csempésztek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két német állampolgárságú férfival szemben, akik 2017 áprilisában Magyarországon nem forgalmazható potencianövelő tablettákat, valamint védett madarakat akartak az országba behozni.

A vádirat szerint a vádlottak 2017. április 8-án délután léptek be az ország területére Röszkénél, a Szerb Köztársaság felől. A pénzügyőrök ellenőrizték az egyik vádlott által vezetett gépkocsit, és annak hátsó ülésén, valamint a csomagterében tíz példány tengelic madarat találtak. A gépkocsi utasa Törökországban vásárolta a madarakat, a sofőr pedig megengedte neki, hogy a kocsiban szállítsa őket.

 

A tengelic Magyarországon védett faj, behozatalához, szállításához környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges, ezzel viszont a vádlottak nem rendelkeztek. A madarak eszmei értéke 250.000,- Ft volt. A sofőr a madarakon túl még nyolcszáz darab potencianövelő hatással rendelkező tablettát is elrejtett a kocsiban.


A tabletta gyógyszernek minősült, így annak beszerzése, importja hatósági engedélyhez kötött. A vádlott ilyen engedéllyel nem bírt, a mennyiség pedig indokolatlanul nagy volt.

 

Ebből a madárból volt a hátsó ülésen tíz. Potencianövelőből meg nyolcszázat rejtettek el az autóban. Fotó forrása: mme.hu

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a sofőrrel szemben természetkárosítás bűntette és egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt, míg utasával szemben természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!