Szeged és környéke

2015.09.16. 14:00

A net császára lehet a Standard Hiba

Szeged - Sírt már maszturbáció közben? Retteg titokban a kisebbségektől? Köszönöm szépen, hogy igennel válaszolt, maga egy teljesen normális magyar ember! - mondja a népszámláló a Standard Hiba legutóbbi kisvideójában.

Kiss Tímea

A szegediek alkotta csapat Bejöhetek? című felvételével a Ki Mit Tube? nevű internetes tehetségkutató döntőjéig küzdötte magát, miután Van egy álmom című első videójukkal elnyerték a közönség bizalmát.


Kedd este második, társadalomkritikusabb hangú munkájuk kapott csak az elődöntő mind a négy ítészétől voksot, köztük Puzsér Róberttől, Kiss Ádám humorista pedig kétszer is újranézte a két egyetemista és segítőik munkáját.

Képkocka a Van egy álmom című kisvideóból. A Standard Hiba ezzel lopta be magát a Ki Mit Tube? közönségének szívébe. Fotó: Standard Hiba

Képkocka a Van egy álmom című kisvideóból. A Standard Hiba ezzel lopta be magát a Ki Mit Tube? közönségének szívébe.
Fotó: Standard Hiba
– Három éve léptünk fel először közösen az első Országos Team Slam Bajnokságon. Azóta többször léptünk már együtt színpadra. A team (csoportos) slam- és a videokészítés műfajának keverése régi tervünk, szerettük volna elindítani a saját videocsatornánkat, és úgy gondoltuk, hogy a Ki Mit Tube? jó ugródeszka lesz ehhez – beszélt arról a szegedi formáció két alaptagja, Mészáros Péter és Purosz Leonidasz, miért vágtak bele a forgatásba.


A Budapesten tanuló alkotók jellemző, XXI. századi életképeket vonultattak fel a Bejöhetek? című kisfilmen, szóba került a közösségi média, de még kolbászt majszoló hajléktalannak is beöltöztek. – A forgatáson ennél a résznél mindenki megijedt, hogy Leó tényleg félrenyelt, valójában ez is csodálatos színészi alakításának része volt – beszélt a kulisszatitkokról Péter, aki azt is elárulta: a versenyben eddig a legkellemetlenebb a várakozás volt. Gimnáziumi matektanáraik büszkék lennének rájuk, annyi statisztikai módszerrel latolgatták az esélyeiket a továbbjutásra. Hogy milyen pontosan számoltak, azt nem árulták el, de egy megmérettetés még hátravan. Szeptember 20-ára el kell készíteniük egy újabb versenyvideót, amelyre csak aznap, vasárnap lehet a Ki Mit Tube? oldalán szavazni. A fináléban a közönség dönt arról, hogy a szegedi alkotók lesznek-e – a kiírás szerint – az "internet császárai".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!