Szeged és környéke

2017.08.23. 18:20

A peronon történt utasbaleseteket előzné meg a MÁV új kampányával

Szeged - Országszerte kampányol a MÁV, hogy megelőzzék a peronon történő utasbaleseteket. Tegnap a szegedi nagyállomáson hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

Munkatársunktól

– Vasutas a férjem, úgyhogy mindenre tudtam a választ a tesztben – mondta Gállné Aczél Erika a szegedi nagyállomáson, miután bekarikázta a helyes megoldásokat lányával, Violettával a MÁV standjánál. Úszólabdát, frizbit, bérlettartót és láthatósági karszalagot is kaphattak azok, akik kitöltötték a biztonságos közlekedésről szóló tesztet tegnap leszállás után vagy várakozás közben.

 

Amíg Erika tesztet írt, addig Viola begyűjtötte az ajándékokat a MÁV standjánál. Fotó: Borbola Lilla

Amíg Erika tesztet írt, addig Viola begyűjtötte az ajándékokat a MÁV standjánál. Fotó: Borbola Lilla

  A szervezők a peronon történő biztonságos közlekedéshez adtak jó tanácsokat  az utasoknak, miután tavaly  18 baleset történt Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében – öten súlyos sérülést szenvedtek, egy utas pedig meghalt. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne mindez – mondják a szervezők, akik többek között azt hangsúlyozták, hogy tilos le- és felszállni a mozgó járművekre, illetve hogy csak a kijelölt útvonalakon, aluljárókon közlekedjenek az utasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!